|
|
|
|
|
Nudda,Anna; Battacone,Gianni; Boaventura Neto,Oscar; Cannas,Antonello; Francesconi,Ana Helena Dias; Atzori,Alberto Stanislao; Pulina,Giuseppe. |
The majority of sheep milk produced in the world is transformed into cheese. Feeding is a major factor affecting the quality of sheep milk and, therefore, of sheep cheese. Because fat is the main compound of cheese, this review gives an update on the effects of feeding and nutrition on milk fat content and deeply discusses feeding strategies aimed at increasing the levels of healthy fatty acids (FA), such as conjugated linoleic acid and omega-3 FA, in milk and cheese in the human diet. In addition, the use of alternative feed resources such as by-products, aromatic plants, and phenolic compounds in the sheep diet and their effects on milk and cheese FA composition are also discussed. Among feeding strategies, grazing and the use of supplements rich in oils... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: By-products; Cheese; CLA; Dairy sheep; Milk quality; Nutrition. |
Ano: 2014 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982014000800445 |
| |
|
|
Resende,Kléber Tomás de; Teixeira,Izabelle Auxiliadora Molina de Almeida; Biagioli,Bruno; Lima,Lisiane Dorneles de; Boaventura Neto,Oscar; Pereira Junior,João de Deus. |
O interesse pelos pequenos ruminantes aumentou nos últimos anos sob os aspectos produtivo e científico. No Brasil, caprinos e ovinos são os que despertam maior interesse econômico. Assim, este trabalho foi conduzido com o objetivo de discutir o progresso científico com caprinos e ovinos nos últimos dez anos. Foram pesquisadas várias bases de dados, entre elas as do Institute for Scientific Information (ISI), da Scientific Electronic Library Online - SciELO, da Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior - CAPES, do Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística - IBGE e da Food and Agriculture Organization of the United Nations - FAO. Na última década, os pequenos ruminantes têm merecido especial atenção dos pesquisadores, o que pode ser... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Caprinos; Desenvolvimento; Ovinos; Produção científica. |
Ano: 2010 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982010001300040 |
| |
|
|
|